Участь майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи у ІІІ обласній конференції до Міжнародного дня кухаря та кулінара «Сучасні тренди в кулінарії та професійній освіті: від теорії до практики»
16 жовтня 2025 року студенти освітньої програми «Професійна освіта (Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа)» факультету технологій та дизайну взяли участь у ІІІ обласній конференції до Міжнародного дня кухаря та кулінара «Сучасні тренди в кулінарії та професійній освіті: від теорії до практики», що відбулася на базі ПНПУ імені В. Г. Короленка. Захід проходив у конференц-холі факультету та об’єднав здобувачів освіти, викладачів університету, педагогів та навчальних майстрів професійно-технічних закладів освіти, стейкголдерів.


На початку зустрічі виступила очільниця факультету технологій та дизайну, професорка Юлія Срібна із доповіддю про партнерство роботодавців і закладів освіти як умову професійного зростання майбутніх фахівців сфери обслуговування.
Студентська спільнота ФТД гідно представила результати власних досліджень і практик. Зокрема, Лейла Нарожна у співаторстві з докторкою філософії Світланою Огуй презентувала доповідь про вплив food-blogging на формування смаків сучасного споживача; аспірант Євгеній Огуй розкрив можливості фудпейрингу як актуального гастрономічного тренду; Олег Міщенко з професоркою Тетяною Борисовою закцентували увагу на питанні професійного розвитку фахівців сфери обслуговування через програму тьторингу; Владислав Яковенко разом із доценткою Оксаною Кудрею представили крафтову кухню як прояв локальної ідентичності.



Для студентів ОП «Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа» конференція стала важливим кроком професійного зростання.


Подія відбулася в межах ширшої презентації проєкту «Синергія закладів вищої та професійної освіти в умовах реалізації паралельного навчання» за участі адміністрації університету, профільних установ і партнерів, що підкреслило спільний вектор розвитку професійної й вищої освіти регіону. Участь майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи у фаховій конференції підтвердила практико-орієнтований характер підготовки та реальну взаємодію з роботодавцями й освітніми стейкголдерами.
