СТУДЕНТИ-КУЛЬТУРОЛОГИ ВИВЧАЮТЬ ПРАКТИКУ ОРГАНІЗАЦІЇ ТЕАТРАЛІЗОВАНОГО ДОЗВІЛЛЯ

Викладачі та студенти кафедрі культурології відвідали Центр культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади, де стейголдер спеціальності, директорка закладу Оксана Михайленко розповіла молоді про специфіку організації дозвілля полтавців з урахуванням викликів сьогодення.

Акцент стояв на вивчення роботи аматорських та народних театральних колектив. Студенти ознайомилися з прийомами створення декораційного оформлення, побачили можливості трансформації декорацій. Майбутні культурологи закріпили знання з функцій бутафорських предметів і реквізиту, а також побачили технології його виготовлення за допомогою різних методів (пап’є-маше, набивним засобом тощо).

Відбувалася екскурсія на сцену, що була оформлена для вистави за мотивами роману Арчібальда Кроніна «Замок Броуді» у виконанні народного театру «На Павленках». Тут молодь ознайомилася з функціями театрального інтер’єру та його значенням у роботі над створенням декораційно-художнього оформлення. Викладачі нагадали про заходи безпеки при підготовці та проведенні соціокультурного заходу.

Пані Оксана проаналізувала зміни, що відбулися в організації дозвілля полтавців в останні роки та дала ряд рекомендацій щодо практичної підготовки культурологів у зв’язку з переорієнтацією ринку соціокультурних послуг.

You may also like...