ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИБІРКОВИХ СКЛАДОВИХ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ ДЛЯ БАКАЛАВРІВ НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

11 вересня на факультеті технологій та дизайну відбулися зустріч викладачів факультету технологій та дизайну зі студентами 1-3 курсів з метою презентації каталогу дисциплін за виробом студентів на наступний навчальний рік.

Юлія Срібна – декан факультету, пояснила здобувачам вищої освіти першого (бакалаврського) рівня особливості формування вибіркової складової за семестрами, поділ на вибіркові освітні компоненти загальної та професійної підготовки, кількість їх вивчення у кожному семестрі наступного навчального року.

Наталія Олова та Лариса Гриценко продемонстрували презентації освітніх компонентів, які розташовані на сайтах університету та кафедр факультету технологій та дизайну.

Викладачі кафедри основ виробництва та дизайну охарактеризували для студентів спеціальностей 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) каталог дисциплін за вибором студентів. Тетяна Борисова – куратор  першого курсу, гарант освітньої програми «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» презентувала першокурсникам сертифікатну освітню програму «Дизайн одягу», спрямовану на засвоєння теоретичних основ проектування одягу з дотриманням технічних і технологічних вимог; практичне відпрацювання композиційних принципів і засобів створення форми костюма шляхом його моделювання в об’ємі і на площині. Опанування освітніх компонентів «Орнаментація текстильних матеріалів», «Композиція костюма», «Історія дизайну одягу», «Комфортність і безпечність одягу», «Актуальне мистецтво та арт-практики» забезпечить оволодіння методами художнього проектування одягу різного асортименту. Ряд навчальних дисциплін: «Декорування швейних виробів», «Технологія головних уборів», «Технологія текстильних виробів інтер’єрного призначення» сприяють освоєнню методів художньої розробки нових моделей одягу різних видів і різного функціонального призначення.

Наталія Орлова – гарант освітньої програми «Професійна освіта (Дизайн)» розповіла про перспективи опанування сертифікатної освітньої програми «Рекламна діяльність», що формує у здобувачів освіти здатність користуватися сучасними методами, засобами та технологіями навчального дизайн-проектування рекламних носіїв інформації, а головне розширює спектр майбутнього працевлаштування. Серед освітніх компонентів, які охоплює дана програма, особливе зацікавлення викликали «Дизайн рекламної продукції», «Організація модної індустрії», «Арт-проєкти», «Мистецтво фотографії», «Рекламні сайти», «Брендинг», «Дизайн поліграфічної продукції».

Кафедра культурології презентувала здобувачам освіти сертифікатну освітню програму «Соціокультурна діяльність у закладах освіти». Завідувач кафедри Олександр Лук’яненко описав мету, програмні компетентності та програмні результати навчання. Він презентував студентам викладачів, котрі будуть читати дисципліни, передбачені СОП.

Здобувачі освіти мали змогу ознайомитися з тематикою аудиторних занять та самостійної роботи таких освітні компонентів, як «Практикум з екскурсознавства», «Соціокультурна діяльність», «Основи рекламної діяльності» та «Історія музичного мистецтва». Олександр Вікторович пояснив, яким чином сприятимуть розвитку професійних умінь та навичок дисципліни «Методика організації хобі-класів», «Методика культурно-освітньої діяльності», «Основи театрального мистецтва та вербальної анімації» та «Івентивний менеджмент». Учасники презентації ознайомилися з описом освітніх компонентів «Методика організації та проведення дозвіллєвих заходів», «Соціоігрові технології», «Інформаційні технології у дозвіллєвій діяльності», «Художні традиції Полтавщини» та «STEAM-технології у дозвіллєвій діяльності». Окрім цієї сертифікатної освітньої програми, завідувач кафедри культурології звернув увагу на наявність у портфоліо кафедри й інших СОП, серед яких «Соціокультурна діяльність», «Організація шкільного та позашкільного дозвілля» та «Соціокультурна та рекреаційно-туристична діяльність».

Гарант освітньої програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології» доц. Гриценко Л.О. ознайомила здобувачів освіти бакалаврського рівня факультету технологій та дизайну з можливістю вибору сертифікатної освітньої програми «Художньо-естетичні практики в сучасному освітньому просторі», що дає можливість отримати поглиблені знання та набути ефективних практичних навичок у сфері народної творчості. Ця програма сприяє розвитку фахових здібностей здобувачів першого(бакалаврського) рівня вищої освіти у процесі сприймання, інтерпретації творчих робіт народних майстрів, розвитку інтересу до культури рідного краю в практичній художньо-творчій діяльності.

You may also like...