Відбулася профорієнтаційна зустріч зі здобувачами освіти опорного закладу «Диканський ліцей імені М. В. Гоголя» Диканської селищної ради Полтавської області

2 травня 2024 року з метою профорієнтації декан факультету технологій та дизайну Юлія Срібна, студенти спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) Аліна Широка, Ірина Поліщук, Інна Бут, Ірина Карпенко, викладач кафедри теорії і методики технологічної освіти Оксан Кудря відвідали опорного закладу «Диканський ліцей імені М. В. Гоголя» Диканської селищної ради Полтавської області.

Очільниця факультету технологій та дизайну Юлія Срібна поінформувала учнів10-11 класів про особливості вступної компанії 2024 року, розповіла про спеціальності, за якими навчаються студенти на факультеті.  Акцентувала їх увагу на нових освітніх програмах, що відкрилися у минулому році, «Професійна освіта (Сфери обслуговування. Готельно-ресторанна справа)» та «Професійна освіта (Транспорт. Логістика)».

Юлія Анатоліївна також надала інформацію стосовно відкриття нових освітніх програм, пов’язаних із Технологічною освітою, STEM-освітою та освітньою Робототехнікою.

Під час профорієнтаційної зустрічі була можливість спілкування з учнями різних вікових груп.

Директорка ліцею ознайомила із матеріально-технічною базою навчального закладу, оснащенням STEM-лабораторії та шкільних майстерень.

У рамках профорієнтаційної роботи та співпраці з ліцеєм для паралелі учнів 5-их класів було проведено низку тематичних майстер-класів «Писанковий дивосвіт України». Студенти спеціальності 014.10 середня освіта (трудове навчання та технології) напередодні Великодня навчали школярів традиційній технології розпису писанки.

На творчих локаціях Ірина Поліщук ознайомлювала учнів з писанкарством як традиційним видом декоративно-прикладного мистецтва, Аліна Широка розповідала про символіку кольорів та писанкові орнаменти, Інна Бут та Ірина Карпенко навчали ліцеїстів техніці гарячого воскового розпису.

У дружній атмосфері учнівська молодь долучилася до вивчення традицій українського народу у сфері писанкарства. Під час заходу кожен учасник мав можливість опанувати автентичну технологією декорування великодньої писанки!

Школярі під час спілкування зі студентами – майбутніми учителями технологій більше дізналися про творче спрямування спеціальностей, за якими навчаються здобувачі освіти на факультеті технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.

You may also like...