Участь факультету технологій та дизайну у І Міжнародному науково-практичному форумі «Основні цілі стратегії сталого розвитку: проблеми та перспективи»

Науково-педагогічні, педагогічні працівники та студенти факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка взяли активну участь у І Міжнародному науково-практичному форумі «Основні цілі стратегії сталого розвитку: проблеми та перспективи», який відбувся 26 вересня 2024 року. Цей форум об’єднав науковців, педагогів та здобувачів освіти та фахівців різних галузей для обговорення ключових викликів та перспектив сталого розвитку.

Захід був організований на кількох науково-практичних платформах, кожна з яких висвітлювала різні аспекти соціальних, економічних, екологічних та освітніх проблем сталого розвитку.

Виокремлені платформи, – «Подолання бідності, голоду та нерівності в стратегії реалізації сталого розвитку», «Стратегії та технології здоров’язбереження», «Методологія якісної освіти в стратегії сталого розвитку», «Проблеми миру та війни, гендерної рівності, справедливості й партнерства», «Економічні виміри сталого розвитку», «Соціально-економічні й соціокультурні особливості сталого розвитку міст і громад», «Екологічні виміри сталого розвитку», дозволили всебічно розглядати проблематику сталого розвитку з різних перспектив.

Кожна з платформи охопила важливі аспекти, які тісно пов’язані з викликами сучасного світу, спрямованими на покращення якості життя, забезпечення рівних можливостей та захисту навколишнього середовища. Учасники форуму підкреслили, що досягнення сталого розвитку неможливе без комплексного підходу до подолання низки проблем.

Студенти та викладачі факультету технологій та дизайну активно долучилися до міжнародного форуму, у поданих для публікації матеріалах ділилися власними ідеями щодо інноваційних підходів в контексті реалізації стратегій сталого розвитку. Ця участь дозволила ознайомитись із досвідом міжнародних колег. Форум став важливою подією для розуміння ролі освіти, науки та мистецтва у вирішенні глобальних проблем сталого розвитку, а також сприяв формуванню нових партнерств для досягнення спільних цілей.

You may also like...