ЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ, ВИКЛАДАЧІ ТА АСПІРАНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ОСВІТА У СФЕРІ НЕМАТЕРІАЛЬНОЇ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ: ДОСЛІДЖЕННЯ, ОХОРОНА»

Однією з визначальних характеристик факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка є співпраця із закладами вищої освіти, установами та організаціями України, які функціонують у руслі розробки стратегій розкриття ролі та значення формальної та неформальної освіти в охороні нематеріальної культурної спадщини, її місця та можливостей у загальноосвітньому процесі у надзвичайних ситуаціях. Традиційним є науково-педагогічне співробітництво з Національною академією мистецтв та кафедрами Державного університету ім. Михайла Драгоманова.

25 січня 2023 р. на базі Національної академії мистецтв (м.Київ) відбулася  Міжнародна конференція «Освіта у сфері  нематеріальної культурної спадщини: дослідження, охорона», в якій взяли участь доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії і методики технологічної освіти  Валентина Титаренко, завідувач кафедри виробничо-інформаційних технологій та БЖД, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Кудря, аспірантки кафедри теорії і методики технологічної освіти Алла Кісь, Надія Вакуленко. Конференція організована Національною академією мистецтв України, Регіональним центром з охорони нематеріальної культурної спадщини в країнах Південно-Східної Європи під егідою ЮНЕСКО (Софія, Болгарія), Центром розвитку «Демократія через культуру».

Відкрив пленарне засідання конференції Олександр Буценко – фасилітатор глобальної мережі ЮНЕСКО з питань нематеріальної культурної спадщини.

Професор кафедри теорії і методики технологічної освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Валентина Титаренко окреслила напрями організації освітньої діяльності та співпраці між нашим університетом та Національною академією мистецтв і  Державним університетом ім. Михайла Драгоманова в умовах воєнного стану у популяризації та збереженні національної культурної спадщини.

За результатами конференції планується публікація матеріалів представлених на конференції.

Міжнародна конференція відбулася платформі ZOOM у режимі реального часу.

You may also like...