ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З РОЗРОБКИ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА (ДИЗАЙН)» НА МАГІСТЕРСЬКОМУ РІВНІ

Шановні здобувачі освіти, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка постійно розвивається та розширює спектр освітніх послуг. Ми працюємо, щоб Ви мали якісну вищу освіту за омріяними спеціальностями. Наразі відкриваємо нову освітню програму«Професійна освіта (Дизайн)»з підготовки здобувачів вищої освітина другому (магістерському) рівні.

22 лютого 2023 року відбулося засідання робочої групи з розробки освітньо-професійної програми «Професійна освіта (Дизайн)» на магістерському рівні. Відкриття нової освітньої програми на факультеті технологій та дизайну стало вже нагальним питанням, адже факультет має багаторічний досвід підготовки бакалаврів з професійної освіти за спеціалізацією «Дизайн». За підтримки декана факультету Юлії Срібної та ректора Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, які підтверджують наявність відповідного кадрового, матеріального та навчально-методичного забезпечення для якісної реалізації нової освітньої програми в нашому закладі. Про що також засвідчує досвід роботи випускової кафедри основ виробництва та дизайну, яка з 2007 року здійснює підготовку здобувачів вищої освіти на першому (бакалаврському), другому (магістерському) та третьому (освітньо-науковому) рівнях освіти за спеціальністю 015 Професійна освіта.

Гарант освітньої програми Микола Близнюк – доктор педагогічних наук, професор, член Спілки дизайнерів України, та члени робочої групи: Євген Кулик – доктор педагогічних наук, професор, член Спілки дизайнерів України, Наталія Орлова, кандидат педагогічних наук, член Спілки дизайнерів України, намітили стратегічні напрями реалізації освітньої програми «Професійна освіта (Дизайн)» у відповідності до вимог Стандарту вищої освіти України, другий (магістерський) рівень, галузь знань 01 – Освіта / Педагогіка, спеціальність – 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями), який затверджено і введено в дію наказом Міністерства освіти і науки України № 1435 від 18.11. 2020 року.

До обговорення питань структури та змісту освітньої програми «Професійна освіта (Дизайн)» на другому рівні вищої освіти активно долучилися магістранти факультету технологій та дизайну Олена Князева та Олена Савдід, які дуже радіють, що молодші покоління випускників бакалавріату матимуть можливості продовжити навчання у стінах рідного університету за обраною спеціальністю 015 Професійна освіта (Дизайн).

Слушними були думки та пропозиції від зовнішніх стейголдерів, щодо практичної підготовки магістрів, зокрема Ігоря Савенка, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дизайну Навчально-наукового інституту культури і мистецтв ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», член Спілки дизайнерів України.

На необхідності професійної підготовки майбутніх фахівців з веб-дизайну наголосила зовнішній стейголдер Тетяна Мироненко – директор студії графічного дизайну “Mironenko design”. ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ!

You may also like...