КУЛЬТУРОЛОГИ – УЧАСНИКИ СОЦІОКУЛЬТУРНОГО ДІЙСТВА ДО ДНЯ ПОЕЗІЇ

Студенти кафедри культурології разом із завідувачем кафедри Олександром Лук’яненком відвідали респект-зустріч з полтавською поетесою, членкинею Національної спідки письменників України Юлією Стиркіною. Захід був організований здобувачкою І курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 034 Культурологія Любов’ю Андрух на базі Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного, де дівчина наразі проходить виробничу практику та успішно працює бібліотекаркою першої категорії відділу розвитку читання та соціокультурної діяльності. Подія була приурочена до Всесвітнього дня поезії, що відзначається щороку 21 березня відповідно ухвали 30-ї сесії ЮНЕСКО з 2000 року.

Поетка Юлія Стиркіна декламувала вірші про війну та кохання, про жіночу сутність та філософію життя. Присутні слухали твори, написані під впливом соціальних зрушень та перегуки з давніми легендами й міфами. Зустріч носила форму діалогу, коли майбутні культурологи мали змогу поставити авторці питання з приводу творчого становлення та джерел натхнення, пошуку тем та рим, потреби у самореалізації та спрямування творчості. Здобувачі вищої освіти слухали романси на слова пані Юлії у виконанні численних шанувальників творчості мисткині. Поетка ділилася досвідом участі у літературних конкурсах, питаннями фізичного втілення слова у книзі та практикою організації віртуального читацького простору.

Під час заходу студенти мали змогу прочитати власні вірші, написані у різні часи з різних приводів. Для одних це була перша спроба публічного читання, інші ж мали досвід; хтось уперше взявся за перо під час російсько-української війни і цим насичує власну творчість, а хтось намагається пробувати себе у різних тематичних напрямках. Юлія Стиркіна ділилася власними враженнями щодо прочитаних поетичних творів та давала практичні рекомендації авторам-початківця.

Захід пройшов у невимушеній атмосфері, де поезія перепліталася з життєвими історіями, надихаючи молодь не кидати творчість.

You may also like...