ПОЛТАВСЬКИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ОБ’ЄДНАНІ НАДІЄЮ» ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

21 березня 2023 р. відбулася зустріч ректорки Марини Гриньової з головою ГО «Об’єднані надією» Романом Шестопалом та колективом кафедри культурології.

Громадське об’єднання з початку наступу росії у лютому 2022 року почало активну гуманітарну місію, допомагаючи військовим та внутрішньо переміщеним особам. За ініціативи ГО «Об’єднані надією» та участі благодійників закупається амуніція, продукти харчування та предмети першої необхідності. З осені 2022 року до пунктів активності додалися й соціокультурні заходи. Ректорка Марина Гриньова поділилася досвідом Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка у справі допомоги постраждалим у ході військових дій, розміщенні та працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб та активностей щодо підтримки військових.

Завідувач кафедри культурології Олександр Лук’яненко розповів про перелік ініціатив, до яких долучилася громадська організація як стейголдер освітньої програми «Культурологія». Серед них соціальні, культурні проєкти та договореність про проходження здобувачами освіти практик на базі громадської організації. Серед останніх заходів – проведення у понеділок, 27 березня, у приміщенні Центру «Дія. Бізнес» літературного вечора «Поетичні діалоги «Війна і Слово» за участі поетки Юлії Стиркіної. У планах проведення спільних освітніх акцій, просвітницьких заходів щодо підвищення рівня національної свідомості, виховання культури толерантності молоді, здобувачів вищої освіти, учнів, що становлять взаємний інтерес, обмін досвідом та співробітництво.

Ректорка Марина Гриньова та голова ГО «Об’єднані надією» Романом Шестопалом підписали меморандум про співпрацю між ПНПУ імені В. Г.

You may also like...