НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ВЧИТЕЛЯ ЛІЦЕЮ №32 «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ» ПОЛТАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СЕРГІЯ ПОЛЯКОВА В РАМКАХ ВИВЧЕННЯ ОСВІТНЬОГО КОМПОНЕНТА «КРЕСЛЕННЯ ТА КОМП’ЮТЕРНА ГРАФІКА»

22 квітня 2023 року на факультеті технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулася гостьова лекція на тему «Основи комп’ютерної графіки» вчителя Ліцею №32 «Європейський» Полтавської міської ради Сергія Полякова, аспіранта кафедри теорії і медики технологічно освіти, випускника факультету.

Гостьова лекція була прочитана для здобувачів (групи: ТД-11, ТД-12) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) в рамках вивчення освітнього компонента «Креслення та комп’ютерна графіка».

Метою лекції було розкриття поняття «комп’ютерна графіка», ознайомлення здобувачів вищої освіти з різними програмними засобами для реалізації проєктно-технологічного підходу в майбутній професійній діяльності на посаді вчителя трудового навчання та креслення, отримання передового педагогічного досвіду.

На лекції були розглянуті сучасні системи тривимірного моделювання та проєктування: FreeCAD, M4 Personaal та Solidorks.

Під час лекції доцентка кафедри теорії і методики технологічної освіти Лариса Гриценко, підкреслила важливість використання теоретичних знань та практичних умінь і навичок з основ комп’ютерної графіки у подальшій професійній роботі з учнями при організації їх діяльності у навчальному процесі як проєктно-технологічної.

Вчитель трудового навчання та технологій Сергій Поляков підкреслив універсальність та багатогранність можливостей використання комп’ютерної графіки при створенні кресленників, наочних тривимірних моделей, відеоматеріалів, анімацій, презентацій, інтерактивних проєктів для мобільних додатків, що особливо актуально для сучасної технологічної освіти.

Завідувач кафедри теорії і методики технологічної освіти, д.п.н., професор Андрій Цина, також зауважив важливість для майбутніх вчителів трудового навчання та технологій використання цих переваг у практичній фаховій діяльності.

Лектор продемонстрував практичні навички використання інформаційно-комп’ютерних технологій при виконанні кресленників проекційного та технічного креслення. Поділився досвідом використання різноманітного програмного забезпечення для реалізації завдань сучасного освітнього процесу.

Лекція відбулася на високому науково-методичному рівні та викликала великий інтерес у здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, мета лекції була досягнута.

You may also like...