ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ КАФЕДРИ КУЛЬТУРОЛОГІЇ СТАЛИ УЧАСНИКАМИ ВІДКРИТОЇ ЛЕКЦІЇ ЙОГАНА НОРБЕРГА

Професорсько-викладацький склад та здобувачі вищої освіти кафедри культурології долучилися до відкритої лекції Йогана Норберга, старшого наукового співробітника Інституту Катона (Вашингтон США) на тему «Золоті віки: чого ми можемо навчитися з їхнього піднесення та падіння?».

Норберг є автором і редактором понад 20 книг, перекладених більш ніж 30 мовами. Серед них «На захист глобального капіталізму», «Прогрес: десять причин дивитися вперед у майбутнє» та «Відкрито: історія розвитку людства». Обидві останні книжки були названі The Economist книжками року у 2016 та 2020 роках відповідно.

Письменник, який зосереджується на глобалізації, розвитку людства та інтелектуальній історії, презентував роздуми з приводу розквіту і занепаду культур упродовж тисячоліть розвитку людської цивілізації.  Студенти актуалізували свої знання з історії світової культури та теорії культури, коли слухали факти про те, як від Афін і Сун Китаю до Італії епохи Відродження ми переживали багато епох наукових досягнень і економічного зростання, коли визначали спільне, причини їхньої появи та специфіку їхнього закінчення.

В кінці лекції учасники мали змогу поставити запитання лектору та отримати відповіді від знаного в США ведучого численних телевізійних документальних фільмів.

Цей захід – частина процесу неформальної та інформальної освіти, яку ми маємо можливість здобувати як колектив університету-партнера інституції Ukrainian Glodal Faculty, що залучає викладачів з усього світу, щоб надати українським студентам і професіоналам доступ до найсучасніших онлайн-лекцій і майстер-класів.

You may also like...