ВІДБУЛАСЯ НАСТАНОВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ З ВИРОБНИЧОЇ КУЛЬТУРОЛОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ МАГІСТРАНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

Виробнича культурологічна практика є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих здобувачами вищої освіти під час навчання, набуття й удосконалення практичних навичок, формування та розвиток у студентів професійного вміння приймати самостійні рішення в умовах конкретної професійної ситуації, оволодіння сучасними методами, формами організації праці в галузі їх майбутньої спеціальності.

Основними базами практики будуть громадські організації та установи культури усіх форм та типів власності. Активним партнером кафедри упродовж декількох років є Полтавська обласна громадська організація «Європейський вибір Полтавщини», на базі якої здобувачів вищої освіти проходять нерідко знайомляться з досвідом роботи у соціокультурній сфері. Зокрема, у 2022 році голова президії парвління Тетяна Коліванова як стейкголдер освітньої програми «Культурологія» ініціювала декілька спільних просвітицьких проєктів для дітей внутнішньо переміщених осіб, котрі проживають у гуртодитках ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Упродовж літа 2022 – весни 2023 рр. організація долучилася до заходів із неформальної освіти та міжнародної академічної мобільності для студентів нашого університету. З березня 2022 року професорсько-викладацкий склад кафедри культурології був активно залучений у ведення волонтерської роботи на базі ГО, а викладачі стали асоційованими членами організації, працюючи на громадських засадах у складі сектору Освітньої та соціокультурної діяльності Полтавської обласної громадської організації «Європейський вибір Полтавщини» (керівник – заступник голови президії правління Олександр Лукʼяненко).

Під час конференнції факультецький керівник Рената Винничук окреслила мету практики та її основні завдання, описала етапи проведення виробничої культурологічної практики та зміст діяльності здобувачів вищої освіти, а також вимоги до звітної документації.

You may also like...