ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ОБГОВОРЕННЯ ОПП ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 034 КУЛЬТУРОЛОГІЯ

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка почалися зустрічі професорсько-викладацького складу кафедри культурології, здобувачів освіти та стейкголдерів, на яких члени робочих груп обговорили освітньо-професійні програми за спеціальністю. Зустріч розробників освітньо-професійної програми підготовки магістрів за спеціальністю 034 Культурологія зі стейкголдерами проходила у режимі відеоконференції на платформі Zoom. На засіданні обговорювали проєкт освітньої програми ІІ (магістерського) рівня вищої освіти, що буде представлена на вступній кампанії 2023 р. В обговоренні взяли участь члени проєктної (робочої) групи: завідувач кафедри культурології, доктор історичних наук, доцент Олександр Лук’яненко, кандидатка педагогічних наук, доцентка Рената Винничук, кандидатка мистецтвознавства, доцентка Алла Литвиненко, кандидат історичних наук, доцент Віталій Дмитренко, від здобувачів вищої освіти – студентки Олександра П’ятак, Ольга Слухай, Мирослава Романенко, Ярослава Куліш, Анастасія Юрова, Любов Андрух та Микола Лоза.

Гарантка ОПП, кандидатка мистецтвознавства, доцентка Алла Литвиненко, представляючи проєкт освітньо-професійної програми, акцентувала увагу на тому, що під час перегляду ОПП було враховано пропозиції та зауваження стейкголдерів, випускників та здобувачів освіти, отриманих після аналізу моніторингу якості освіти. Завідувач кафедри Олександр Лук’яненко про необхідність забезпечення євроінтеграційного компоненту в освітній програмі. Рената Винничук запропонувала скоригувати кількість годин на практику, розширивши кількість освітніх компонентів в ОПП.

Презентація програм викликала жваве обговорення. Так, директорка Полтавського літературно-меморіального музею Панаса Мирного Світлана Завалій висловилася про необхідність відновити вивчення методики викладання культурологічних дисциплін. Директорка Полтавської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва імені Олеся Гончара Світлана Сичова запропонувала забезпечити в освітній програмі вивчення паблік рілейшинз та іміджології.

Здобувачка другого освітнього рівня Любов Андрух виступила з пропозицією передбачити введення дисциплін психолого-педагогічного циклу для розширення можливостей працевлаштування та професійного розвитку. Микола Лоза зауважив про забезпечення формування інформаційної компетентності у зв’язку з викликами часу та потребою проведення заходів у дистанційному або ж змішаному форматі.

На засіданні був присутній здобувач другого освітнього рівня спеціальності «Культурологія» Сумського державного педагогічного університету імені Антона Макаренка Андрій Пасько, співробітник Сумського обласного театру для дітей та юнацтва. Він порівняв освітні компоненти двох програм та висловив свої пропозиції.

Члени робочої групи підтримала ініціативи виступаючих, зауваживши, що в цілому ОПП відповідає стандарту вищої освіти. Викладачі кафедри культурології висловили подяку всім членам робочої групи за підтримку освітньо-професійних програм і сподіваються на подальшу співпрацю.

You may also like...