ДИЗАЙН-ІВЕНТ «СТАБІЛІЗАЦІЯ ПРЕКРАСНОГО» ВІД ЮЛІЇ БЄЛОВОЇ-ОЛЕЙНИК, ВИКЛАДАЧА БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

Новий формат обміну досвідом дизайн-освітньої діяльності запропонувала Юлія БЄЛОВА-ОЛЕЙНИКкандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій Бердянського державного педагогічного університету. 20 травня 2023 року пані Юлія презентувала нову тенденцію у оформленні сучасних європейських інтер’єрів та технологію створення композицій для декорування приміщень із стабілізованих рослин та квітів – екологічно чистих та безпечних природних матеріалів. У ході зустрічі Юлія розповіла про історію  використання сухоцвітів в дизайні, про розробки та винаходи Жанет і Поля Ламберт у технології стабілізації рослин, про сучасні технології оформлення інтер’єрів композиціями зі стабілізованих рослин.

Особливе захоплення викликала у присутніх демонстрація авторських робіт Юлії Бєлової-Олейник та розповідь про технологію розробки та виготовлення дизайн-проектів із стабілізованих мохів, рослин та квітів для оформлення інтер’єрів офісних приміщень, готелів, кафе, ресторанів, зон відпочинку, лекційних залів, бібліотек, фасадів відомих європейських компаній, а також приватних осель.

Інноваційна дизайн-діяльність об’єднала професіоналів у галузі технологій та дизайну – студентів та викладачів факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Бердянського державного педагогічного університету, факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, факультету дошкільної та технологічної освіти Криворізького державного педагогічного університету, факультету початкової, технологічної та професійної освіти ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», вчителів трудового навчання і технологій закладів загальної середньої освіти та керівників гуртків дизайну і декоративно-прикладного мистецтва позашкільних закладів освіти Полтавщини, Дніпровщини та Запоріжжя.

Дизайн-Івент «Стабілізація прекрасного» пройшов у конструктивній, теплій і дружній атмосфері. Здобувачі освіти, запрошені вчителі та керівники гуртків, професорсько-викладацький склад чотирьох провідних вузів України в галузі трудового навчання, технологій та дизайну були активними учасниками зустрічі: ставили запитання, висловлювали власні думки, висловлювали побажання щодо майбутньої творчої співпраці та навчання цієї технології.

Доктор педагогічних наук, професор Валентина Титаренко акцентувала увагу на можливості формування у студентів під час вивчення запропонованої технології інтегрованих знань з кольорознавства, законів композиції і основ дизайну та формуванню естетичного смаку.

Кандидат педагогічних наук, доцент Гриценко Лариса висунула гіпотезу про доцільність вивчення технології оформлення інтер’єрів за допомогою стабілізованих квітів студентами не лише спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології), а й студентами спеціальності 015.00 Професійна освіта (Дизайн).

Очільниця факультету технологій та дизайну Юлія Срібна відзначила високий професіоналізм, новаторську педагогічну майстерність та компетентність Юлії Юріївни в галузі дизайнерського мистецтва, а також висловила вдячність за організацію та проведення лекції.

You may also like...