ФАКУЛЬТЕТ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ В РАМКАХ МІСЯЧНИКА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ПРОВІВ ЗАХІД ДЛЯ ШКОЛЯРІВ МІСТА ПОЛТАВИ

14 червня 2023 року у рамках місячника позашкільної освіти у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка науково-педагогічними, педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти факультету технологій та дизайну було проведено захід для школярів. До заходу долучилися учні Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 імені В. Г. Короленка, Ліцею № 6 «Лідер» Полтавської міської ради, Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради, Ліцею № 17 «Інтелект» Полтавської міської ради, Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 38 Полтавської міської ради Полтавської області», Щербанівського ліцею Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

Всіх відвідувачів гостинно привітала та ознайомила з діючими локаціями очільниця факультету Юлія Срібна. Змістове наповнення різноманітних майстер-класів мало на меті продемонструвати школярам розмаїття творчих видів діяльності, яким навчаються здобувачі освіти різних спеціальностей на факультеті технологій та дизайну. Магістрантка Олена Князєва та студентка Інна Бут провели для гостей майстер-клас зі створення брелоків із фетру «Совенята». Школярі навчились працювати з цим нетканим матеріалом, легко та швидко склеювати деталі виробів, оздоблювати їх різними способами і створили неповторні яскраві аксесуари.

Викладачка Анна Шовкова спільно зі студенткою Олександрою Гонтарь провели майстер клас із розпису шоперів. Охочі мали змогу власноруч прикрасити еко-сумки яскравими малюнками. Особливо популярними серед гостей заходу були патріотичні та літні мотиви.

Студентки Алла Козленко та Ірина Поліщук створювали зі школярами птахів у техніці «оригамі». Гостей дуже зацікавив цей спосіб конструювання й виготовлення з паперового квадрату різноманітних виробів. А модераторів вразило те, що багато дітей робили саме «бойових» птахів, які повинні летіти та допомагати хоробрим захисникам України!

Школярі з захопленням долучилися до майстер-класу із виготовлення браслетів зі стрічок в техніці об’ємного плетіння. Модератором локації, завідувачем лабораторії, Сніжаною Шпортюк та студенткою Аліною Широкою було показано школярам основний алгоритм роботи, діти набули навичок виготовлення цього виду сучасного молодіжного аксесуару. Особливим попитом користувалися патріотичні браслети, виготовлені в кольорах українського прапору.

Модератор локації з виготовлення листівки в техніці паперопластики, майстер виробничого навчання, Наталія Нагорна демонструвала школярам послідовність роботи, учні особливо старанно працювали над листівками до Дня батька, що відзначатиметься 18 червня, готуючи для своїх рідних вітальні сюрпризи. Серед заходів, організованих факультетом технологій та дизайну під час місяця позашкілля студенти й викладачі кафедри культурології провели з дітьми молодшого шкільного віку розважальні заходи. Здобувачки освіти Ольга Слухай, Вікторія Деркач, Олександра Пятак та Мирослава Романенко мотивували дітей до участі у вікторинах та руханках. Викладачі кафедри допомагали з організацією конкурсів та орієнтували у ході соціокультурної роботи.

Викладачі кафедри теорії і методики технологічної освіти та кафедри професійної освіти, дизайну та БЖД допомагали школярам на різних локаціях освоювати творчі види діяльності, надавали інформацію про всі спеціальності, за якими здійснює підготовку фахівців факультет технологій та дизайну.

Локації з майстер-класами були розміщені на подвір’ї університету. Учасників заходу забезпечували питною водою студенти Вадим Булига, Артем Тимша та Сергій Штанько. Фоторепортером працювала студентка Софія Слободянюк. Головним дійством заходу стало приготування українського кулішу. На локації працювали майстри виробничого навчання факультету. Їм допомагали студенти: Іван Навроцький, Віталій Макайда, Максим Мільков та Назарій Мельниченко. Школярі із задоволенням долучилися до процесу приготування куліша, ними було опановано ряд технологічних операцій з обробки харчових продуктів. У процесі роботи учні отримали інформацію про нову освітню програму «Професійна освіта (Сфери обслуговування. Готельно-ресторанна справа)».

Після завершення майстер-класів усі учасники заходу змогли скуштувати приготований запашний куліш із присмаком диму, відчути національний колорит автентичної української кухні.

You may also like...