Відбулася профорієнтаційна зустріч магістрантів кафедри культурології з випускниками спеціальності

На кафедрі культурології відбулася зустріч викладачів, здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти та випускників спеціальності 034 Культурологія різних років. Учасники дискусії ділилися роздумами з приводу мотивів вибору професії, пояснювали етами розвитку своєї професійної спрямованості, прив’язуючи до власних історій розвитку особистостей.

Завідувач кафедри культурології Олександр Лук’яненко та гарантка освітньої програми Алла Литвиненко охарактеризували світу професійної самореалізації майбутнього культуролога як багатогранне явище. Сфера працевлаштування випускників – науково-дослідні установи, заклади освіти, організації культури і мистецтв, органи державної влади та місцевого самоврядування.

Про професійну реалізацію у державній та приватній сфері розповіли магістри культурології фахівчиня «PHOENIX RELAX PARK» (с.Поляниця, Яремчанський р-н, Івано-франківська обл.) Оксана Рись та методистка Полтавського обласного центру естетичного вихованя учнівської молоді ЦЕВУМ Юлія Кригіна.

Співпраця з випускниками триває у різних вимірах. Наприклад, викладач Державного професійно-технічного навчального закладу «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки, директор івент-агенції, магістр культурології Сергій Горденко залучений до проведення заходів із проєкту «Поетичні діалоги» кафедри культурології та стейкголдера спеціальності, громадської організації «Об’єднані надією». А старший науковий співробітник Полтавського літературно-меморіального музею В. Г. Короленка Світала Ємець взаємодіє з колективом кафедри під час організації практик та подій на базі музею.

Про реалізацію магістра культурології на менеджерській посаді у закладі культури розповіла заступниця з розвитку музейної інфраструктури генерального директора Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному Ольга Кульбака. Досвідом наукової реалізації та продовження роботи у науковій сфері поділився викладач історії мистецтв, музичної літератури та композиції Полтавської міської школи мистцетв «Мала академія мистецтв ім. Р. Кириченко» Тарас Найденко.Нині вони з Ольгою здобувачі третього (доктор філософії) рівня вищої освіти у ПНПУ імені В. Г. Короленка і пишуть дисертації і історії та культури повсякдення під керівництвом д.і.н., проф. Олександра Лук’яненка у межах наукової теми кафедри культурології «Полілог глобального та регіонального у формуванні соціокультурної ідентичності особистості» (номер державної реєстрації 0120U103840).

Здобувачі освіти отримали інорфмацію про специфіку роботи керівників підрозділів у сфері культури, керівників проєктів та програм, а також методистів закладів позашкільної освіти і культурно-освітніх закладів. Подібні мотиваційні зустрічі допомагають здобувачам освіти зрозуміти світ майбутньої професії та побачити реальні історії успіху випускників спеціальності.

You may also like...