ВІДБУВСЯ І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З КУЛЬТУРОЛОГІЇ

У грудні в ПНПУ імені В. Г. Короленка відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з культурології. Досягнення майбутніх культурологів оцінювала комісія, до складу якої увійшли завідувач кафедри Олександр Лук’яненко, доценти Рената Винничук, Віталій Дмитренко, Віта Дмитренко, Алла Литвиненко та професорка Любов Кравченко. Участь у конкурсі взяли здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти денної та заочної форми навчання груп К-25, К-35, Кз-32, К-46, Кз-44, К-64 і  Кз-63.

Олімпіада проходила у два тури. І тур передбачав виконання завдань теоретичного характеру з використанням програми адміністрування опитувань Google Forms. Упродовж відведеного часу 7 грудня 2022 року студенти мали дати відповідь на 50 питань з теорії культури, історії світової та української культури, музеєзнавства та менеджменту закладами культури. Здобувачі вищої освіти розв’язували тестові завдання, а також вдавалися до аналізу візуальних джерел культури.

У ІІ турі упродовж тижня із 1 по 7 грудня конкурсанти демонстрували навички практичної діяльності. Цього року студенти мали створити медіапродукт із презентацією соціокультурного  життя та мистецьких надбань обраного регіону. На розсуд комісії були подані презентації PowerPoint та відео про письменників Івана Котляревського, Олену Пчілку, Лесю Українку, Михайла Драгоманова, про жінок близького оточення Микола Гоголя, про акторку Віру Холодну та трупу театру корифеї у Кропивницькому, про художницю Катерину Білокур, композитора Левка Ревуцького, архітектора Лева Вайнгорта та ін, Кращими визнали відео про українського митця, художника, графіка, дизайнера і педагога Володимира Бернацького, яке створила студентка групи К-46 Олександра Пятак та презентація PowerPoint про художника й музиканта Івана Новобранця, яку створила студентка групи К-35 Ярослава Куліш.

За результатами проведеної олімпіади переможцями теоретичної частини стали:

  1. Тетяна Литвиненко, здобувачка освіти групи К-63 (50 із 50 балів);
  2. Олександра Пятак, здобувачка освіти групи К-46; Анастасія Кулініч, здобувачка освіти групи Кз-63 (43 із 50 балів)
  3. Таісія Король, здобувачка освіти групи К-46 (42 із 50 балів)

Усі інші учасники конкурсного відбору набрали від 23 до 41 балів із 50 можливих.

You may also like...