Неформальна освіта бакалаврів культурології

Відбулося засідання комісії з визнання результатів навчання, отриманих у неформальній освіті студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Культурологія». Комісія у складі голови, гаранта ОПП, д.п.н., доц. Ренати Винничук, завідувача кафедри культурології, д.і.н., проф. Олександра Лук’яненка та к. мист., доц. Алли Литвиненко розглянула заяви студентів групи К-35 Ярослави Куліш, Людмили Брижак, Яни Коломойцевої, Анастасії Правдіної, Анастасії Сіваченко, Анни Пушко, Анастасії Юрової, Інги Шелюг та студентки групи К-25 Анастасії Кочерги про визнання результатів неформальної освіти, здобутих упродовж листопада 2023 р. під час проходження онлайн-курсу «WORD та Excel: інструменти і лайфхаки» на платформі «Prometheus».

Визнання набутих результатів навчання у неформальній освіті з фахових дисциплін у ПНПУ імені В. Г. Короленка здійснюється відповідно до «Положення про порядок визнання результатів навчання, отриманих у неформальній та інформальній освіті» від 21.04.2022 р. (протокол вченої ради ПНПУ імені В. Г. Короленка № 12; наказ №20-УР).

Упродовж листопада 2023 р. студентки спеціальності 034 Культурологія прослухали курс «WORD та Excel: інструменти і лайфхаки», створений доценткою кафедри статистики, обліку та економічної інформатики Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Вікторією Дмитрієвою. Здобувачки освіти опановували 36 академічних годин відео-лекцій та практичних завдань, під час яких опанували основи документоведення в Word (формування структури та стилю тексту. Макроси для редагування; налаштування колонтитулів в документі. Гіперпосилання та web-сторінка; створення шаблону документу з елементами управління. Безпека документів); навчилися роботі з табличними даними (застосування формул при проведенні розрахунків; способи побудови графіків засобами Word; злиття та розсилка документів. Формування посилань; опанували інструменти аналітики в Excel (тонкощі налаштування табличного процесора. Безпека документів; способи автозаповнення комірок та аналітичне форматування; сортування та способи фільтрації даних. Розрахунки за фільтрованими даними; іменовані діапазони. Однотипні та різнотипні масиви даних), познайомилися з графічним аналіз даних, інструменти аналітики в Excel,  з пакетом аналізу даних та інші корисні інструменти, а також виконали комплекс вправ з VBA.

Комісія ухвалила, що результати навчання з курсу «WORD та Excel: інструменти і лайфхаки» відповідають очікуваним результатам навчання з навчальної дисципліни «Інформаційні технології в професійній діяльності»  і запропонувала визнати результати навчання Я. Куліш, Л. Брижак, Я. Коломойцевої, А. Правдіної, А. Сіваченко, А. Пушко, А. Юрової, І. Шелюг у неформальній освіті як вивчення теми «Текстові редактори та табличний процесори» освітнього компонента «Інформаційні технології в професійній діяльності» (викладач –  д.і.н., проф. О. Лук’яненко у 6 семестрі 2023-2024 н. р.) та визнати результати навчання у неформальній освіті А. Кочерги (викладач – к. мист., доц. А. Литвиненко, д.і.н., проф. О. Лук’яненко у 4 семестрі 2023-2024 н. р.). В журналі обліку роботи академічної групи зробити відповідні записи, що відображають визнання результатів навчання, опанованих студентами освітніх компонентів у неформальній освіті.

You may also like...