Університетська спільнота привітала із відкриттям персональної виставки майстриню народного мистецтва Віру Забору та випускника магістратури факультету технологій та дизайну Сергія Забору

8 лютого 2024 р. ректорка Полтавського національного педагогічного університету Марина Гриньова, факультет технологій і дизайну на чолі з деканкою Юлією Срібною і вся університетська спільнота вітали випускника магістратури факультету технологій та дизайну Сергія Забору із відкриттям персональної виставки.

Захід відбувся у Полтавському літературно-меморіальному музеї В. Г. Короленка в рамках циклу патріотичних культурно-мистецьких заходів «Разом до Перемоги!». Персональна виставка мистецьких доробків «Полтавські візерунки» представляє роботи талановитих майстрів художньої вишивки: заслуженого майстра народної творчості України, членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України Віри Забори та стипендіата Президента України, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, цьогорічного випускника магістратури факультету технологій та дизайну ПНПУ імені В. Г. Короленка Сергія Забори.

Полтавські майстри презентували авторські роботи в різних техніках вишивання, виконані на таких натуральних тканинах, як льон, батист, маркізет, домоткане полотно. У творчому доробку родини Забори скатертини, серветки, рушники, жіночі та чоловічі сорочки та блузи.

Детальна інформація за покликанням: http://pnpu.edu.ua/news/universytetska-spilnota-pryvitala-iz-vidkryttyam-personalnoyi-vystavky-majstrynyu-narodnogo-mystecztva-viru-zaboru-ta-vypusknyka-magistratury-fakultetu-tehnologij-ta-dyzajnu-sergiya-zaboru.html

You may also like...