Відбувся захід до Дня рідної мови з учнями Харківщини

Завідувач кафедри культурології Олександр Лук’яненко зустрівся з учнями Комунального закладу «Богодухівський ліцей №2» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області. Захід був приурочений до Міжнародного дня рідної мови. Модераторка зустрічі, учитель української мови та літератури Олена Яковлєва, розповіла учасникам івенту історію цього свята, пов’язаного з боротьбою азійської країни Бангладеш за незалежність та національну й мовну ідентичність.

Олександр Лук’яненко презентував молоді свої поезії. Зустріч у формі діалогу спонукала учнів до саморефлексії щодо місця української мови в їхньому житті. Діти говорили про русифікацію культурного простору, ділилися досягненнями у власній творчості. Між знайомством зі збірками віршів О. Лук’яненка, учні з Харківщини разом із учителькою та гостем із Полтавщини обмінювалися думками щодо ролі креативного письма у навчальному процесі, щодо ролі української мови у добровільній та вимішеній еміграції. Школярі цікавилися питаннями відображення війни в поезії, існуванням складних тем для творчого письма, можливістю поєднання буденних справ із хвилинами письменства. Гість заходу звернув увагу не лише на власні твори, але й на багату літературну історію Полтави та Полтавського педуніверситету.

Захід сприяв не лише культурному розвитку, але й національно-патріотичному піднесенню, а також допоміг відволіктися від важких прифронтових буднів. Діти, які лише за день до зустрічі пережили стрес від попадання російських ракет на територію, прилеглу до їхнього загальноосвітнього закладу, мали бодай годину на щире спілкування та теплі емоції від зустрічі.

You may also like...