Культурологи відвідали захід до роковин Тараса Шевченка

Майбутні культурологи відвідали музичний вечір-хронограф «Шевченкове слово», приурочений до 210-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, що відбувся у Центрі культури та дозвілля.

На заході було художньо-театрально представлено етапи зростання Тараса Григоровича Шевченка, показаний розвиток його творчості та її сприйняття в сучасних реаліях.

Видатний українець залишив творчий спадок, що і сьогодні не втрачає своєї актуальності і допомагає порадами, тому не складно уявити, що якби Т. Г. Шевченко потрапив у наш час, то, безперечно, знаходив би слова, що підіймали б бойовий дух українців, закликав до боротьби за волю і незалежність України.

На вечорі звучали проникливі пісні, написані на вірші Кобзаря, а актори декламували не лише поезію Тараса Григоровича, а й знакових поетів сучасності.

У фойє Центру культури та дозвілля майбутні культурологи відвідали виставку картин Назара Божинського – художника, архітектора, кобзаря, лірника, торбаніста, громадського діяча, доцента Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ЛНУ імені Тараса Шевченка.

You may also like...