Олександр Лук’яненко провів соціокультурний захід зі здобувачами освіти медичного коледжу Полтави

2 квітня у Бібліотеці-філії №5 Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади відбулася літературна вітальня Олександра Лук’яненка зі студентами І курсу фармацевтичного відділення Фахового медико-фармацевтичного коледжу Полтавського державного медичного університету. Модерувала захід завідувачка бібліотеки-філії Ірина Бочкова.

Під час зустрічі, побудованої у форму діалогу з аудиторією, молодь разом із поетом спілкувалася про власні кроки на літературній ниві, згадуючи перші написані вірші та подальшу долю поетичних творів. Під час заходу студенти обговорювали літературні смаки й місце читання у їхньому повсякденному житті, а також знайомилися з інформацією щодо взаємозв’язку читання з діяльністю та розвитком мозку. у межах заходу лунали вірші, молодь ставила питання щодо джерел натхнення й присвят літературних  творів. Аудиторія обговорювала прив’язку митця до епохи та місцевості, говорила про значення рідної мови та дискутувала з приводу проблеми багатомовності.

Викладачка української мови та літератури Фахового медико-фармацевтичного коледжу, кандидатка педагогічних наук Алла Лисенко актуалізувала знання студентів з літератури рідного краю, зауваживши на значенні віршованого слова та культури під час російсько-української війни.

Завідувачка бібліотеки-філії №5 Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади Ірина Бочкова зауважила гарну історію співпраці з кафедрою культурології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Зокрема, як стейкголдер, згадала про соціокультурні проєкти випускниці спеціальності 034 Культурологія Олени Сивовол у стінах даного закладу культури.

You may also like...