Викладачі кафедри теорії і методики технологічної освіти провели профорієнтаційну зустріч з учнями Ліцею №32 “Європейський” Полтавської міської ради

16 квітня 2024 року відбулася зустріч учнів Ліцею №32 “Європейський” Полтавської міської ради з викладачами кафедри теорії методики технологічної освіти. Саме в цей час в ліцеї проходив тиждень трудового навчання, тож ліцеїсти мали нагоду ознайомитися з особливостями технологічної освіти та підготовкою здобувачів освіти за спеціальністю 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології).

На початку заходу учнівську молодь привітала очільниця факультету технологій та дизайну, доцентка Срібна Юлія. Вона зосередила увагу ліцеїстів на спеціальностях, за якими навчаються студенти факультету технологій та дизайну, а особливо – на відкритті нових освітніх програм з напряму Технології,  STEAM, Робототехніка.

Професорка Валентина Титаренко приділила увагу декоративно-прикладній творчості як важливій складовій української національної культури, ознайомила учнів з традиційним її видом – писанкарством.

Доцентка Лариса Гриценко привернула увагу присутніх до творчих робіт студентів – майбутніх учителів технологій. Разом із учнями розглянули роботи, у яких поєднуються традиційне мистецтво вишивки та писанкарства. Лариса Олександрів розповіла про наукову діяльність та творчі проєкти студентів, пов’язані із автентичними традиціями українського народу в сфері декоративного мистецтва.

Важливою складовою зустрічі стало ознайомлення школярів із автентичними традиціями писанкового розпису. Під час презентації учні мали можливість познайомитись із писанкарством як видом декоративно-прикладного мистецтва, отримали інформацію про технологічні особливості виготовлення українських писанок, про інструменти і матеріали, які для цього використовуються.

Доцентка Оксана Кудря зосередила увагу учнів на декоруванні писанок технікою гарячого воскового розпису та провела для ліцеїстів тематичний майстер-клас.

Вчитель трудового навчання та технологій Ліцею №32 “Європейський” Олена Рутковська наголосила на важливості гармонійного поєднання кольорів у писанках. Учні продемонстрували свої творчі здібності при виготовленні писанки «Полтавська зірка». 

Студенти спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) Катерина Коваль та Ілона Тітенко допомагали учням освоїти нову технологію й також долучились до творчого процесу розпису писанок.

Проведення заходу сприяло формуванню компетентностей учнів засобами національної культури, вихованню них  національної самосвідомості.

You may also like...