Воркшоп «Традиційна українська хустка в сучасних модних образах» від Тетяни Борисової

Затишна та сучасна зала Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади об’єднала творчі особистості в етномозаїку «Хай буде весна!»

Головними учасниками заходу стали вихованці модельної агенції «Століття краси» (директор – Ольга Агєєва). Вони вразили присутніх демонстрацією колекції одягу «Дівоча краса» та колекції вбрання в стилі «етно» з елементами вишуканої вишивки полтавської вишивальниці, майстрині народної творчості України Віри Забори. Творча синергія вже багато років об’єднує вихованців модельної агенції «Століття краси» та Студентський театр мод факультету технологій та дизайну (керівник – Тетяна Борисова).

Справжньою родзинкою заходу став воркшоп «Традиційна українська хустка в сучасних модних образах» від Тетяни Борисової, кандидатки педагогічних наук, доцентки кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка. Вона розповіла про традиційні жіночі головні убори, зокрема українську хустку. В процесі воркшопу учасники з натхненням створювали власні образи, використовуючи лише хустки та власну фантазію, та охоче продемонстрували їх присутнім. У створенні модних образів з українських хусток юним моделям допомагали студенти спеціальності 015.00 Професійна освіта (Дизайн) ПНПУ імені В.Г.Короленка, які в рамках навчальної дисципліни «Дизайн та декоративне мистецтво» вивчали та досліджували дизайнерські проєкти у етностилі. Така творча атмосфера подарувала кожному насолоду моментами творчості та залишила незабутні враження.

Яскравим штрихом заходу стала презентація виставки дівочих головних уборів «Енергія пращурів», яку представила майстриня Віра Чиж. Присутні дізналися багато цікавої інформації як про саму авторку, так і про полтавські чубаті вінки та дівочі начільники, виготовлення яких є одним з напрямків її творчої діяльності.

You may also like...