В рамках тижня факультету факультету технологій та дизайну відбулася відео-лекція

24 квітня 2024 р. в рамках заходів третього дня тижня факультету технологій та дизайну студенти і викладачі п’яти педагогічних ЗВО  України, вчителі шкіл  Полтавської та Харківської областей прослухали відео-лекцію аспірантки 3 курсу кафедри теорії і методики технологічної освіти Поліни Вікторової.

Лекторка підняла надзвичайно актуальні питання сучасної технологічної освітньої галузі, розкривши тему лекції «Досвід вальдорфських шкіл у трудовому навчанні учнів». Науковиця розкрила сучасні погляди на систему вальдорфської педагогіки, що  ґрунтується на антропологічних засадах розуміння сутності та законів розвитку людини впродовж життя.ФотоПоліна Вікторова у лекції не оминула питання значення художньо-естетичного мислення, розвитку, евритмії та трудового виховання  в ході набуття практичних умінь і навичок учнів, починаючи від сільськогосподарської до виробничої праці й звернула увагу учасників заходу на основні напрямки спрямованості вальдорфської педагогіки з розвитку інтелекту, організованості, емоцій, почуттів, сили волі дитини.

Наприкінці гостьової лекції відбулося жваве обговорення теми лекції, що свідчить про високий рівень інтересу аудиторії до окреслених проблем.

Організатори та учасники лекції висловлюють подяку аспірантці кафедри теорії і методики технологічної освіти Поліні Вікторовій за сприяння та організацію професійно орієнтованого заходу для викладачів, вчителів  та майбутніх педагогів спеціальностей 015 Професійна освіта та 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології), 035 Культурологія.

Бажаємо пані Поліні Вікторовій нових творчих звершень на науково-педагогічній ниві й чекаємо на майбутні зустрічі та плідну співпрацю.

You may also like...