У Карлівському міському будинку культури за участі здобувачів освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся показ вистави-елегії «Від колиски до героя».

У Карлівському міському будинку культури за участі здобувачів освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся показ вистави-елегії «Від колиски до героя». Захід був приурочений до Дня пам’яті Захисників України. Постановка стала результатом поетичних пошуків на теми сьогодення та режисерській роботі магістранта кафедри культурології, філософії та музеєзнавства Олександра Горбатка.


Члени театральної студії «Антракт» втілили на сцені узагальнену життєву історію звичайного українського хлопця, незламного і мужнього захисника, чийогось сина, батька чи брата. На сцені з’являлися алегоричні образи давніх рожаниць-праслов’янських богинь долі, котрі виринали у ході вистави у драматичні моменти зміни життя головних дійових осіб, Матір та Син, Дружина й маля, Воїн та Лелека тощо. Актори колективу, серед яких були майбутній культуролог Олександр Горбатко та здобувачки освіти факультету педагогічної та мистецької освіти Галина Тютюнник та Ангеліна Данько, а також випускниця університету Світлана Гаврилко впевнено тримали увагу публіки.

Авторські вірші О. Горбатка, написані під впливом великої війни росії проти України, у чуттєвому виконанні акторів будинку культури не залишали глядача байдужими. Потужні голоси і щемливі пісні нагадували про трагічні сторінки новітнього протистояння з північним сусідом. У ході спектаклю всі присутні поіменно вшанували довгою хвилиною мовчання усіх героїв, які поклали своє життя на вівтар Української незалежності у ХХІ столітті. Глядна зала завмирала, коли на сцені розгорталися напів потойбічні мізансцени Матері у скорботі та апофеоз України-переможниці, втілені Галиною Титюнник, чи романтичні діалоги із забутого мирного життя та трагічні етюди розбитого серця у виконанні сценічної пари – Андрія Асташова та Ангеліни Данько


Мюзикл «Від колиски до героя» мав благодійну мету – допомогу 466 батальйону ЗСУ (3 піхотна рота). Гості заходу зібрали 10 тисяч гривень. Захід відбувся за сприяння стейкголдера спеціальності 034 Культурологія громадської організації «Об’єднані надією» (голова – Роман Шестопал).

You may also like...