На засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 44.053.064 відбувся публічний захист дисертації Назара Майструка на здобуття наукового ступеня доктора філософії

13 червня 2024 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулося засідання разової спеціалізованої вченої ради, створеної відповідно до Наказу ректора про створення разової спеціалізованої вченої ради № 33-А від 11.04.2024 р.

Публічний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) (галузь знань 01 Освіта/Педагогіка, спеціальність 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) аспіранта четвертого року навчання Назара Майструка відбувся з використанням засобів відеозв’язку Zoom в режимі реального часу. Здобувач успішно захистив дисертацію на тему «Підготовка фахівців декоративно-ужиткового мистецтва в навчальних закладах України (80-і роки ХХ століття – початок ХХІ століття)», виконану під керівництвом доктора педагогічних наук, професора, професора кафедри культурології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Кравченко Любові Миколаївни.

Голова спеціалізованої разової вченої ради – Винничук Рената Володимирівна – доктор педагогічних наук, доцент, доцент кафедри культурології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Офіційні опоненти: Виткалов Володимир Григорович – кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства Рівненського державного гуманітарного університету. Чернявська Ольга Володимирівна – кандидат педагогічних наук, викладач комісії соціально-економічних та гуманітарних дисциплін «Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв». Рецензенти: Петренко Леся Миколаївна – доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Лук’яненко Олександр Вікторович – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри культурології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Члени разової спеціалізованої ради одностайно підтримали актуальність обраної теми дослідження, оскільки модернізація системи професійної освіти в Україні є критично важливим аспектом розвитку суспільства, що прагне до інтеграції історичних досягнень неперервної освіти в процес підготовки та професійного вдосконалення сучасних фахівців.

Надані Н. М. Майструком дослідницькі матеріали та розроблена система завдань можуть бути застосовані в ході розширення та вдосконалення змісту програм навчальних дисциплін і різних видів практик зі спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) у фахових коледжах культури і мистецтв, художньо-промислових коледжах та інститутах декоративного і прикладного мистецтва, для створення актуальних соціокультурних проєктів студентами коледжів у музеях, школах мистецтв, закладах загальної середньої і позашкільної освіти. Практичне значення одержаних результатів дослідження полягає у реалізації теоретичних висновків та використанні архівних даних і нормативно-правових джерел для вдосконалення програм навчальних дисциплін і різних видів практик у фахових коледжах культури і мистецтв, художньо-промислових коледжах та інститутах декоративного і прикладного мистецтва; в інтеграції отриманої інформації з проблеми до змісту культурологічних, мистецьких, соціально-гуманітарних, навчальних дисциплін; у розробці системи завдань для створення актуальних соціокультурних проєктів студентами коледжів у музеях, школах мистецтв, закладах загальної середньої і позашкільної освіти.

Щиро вітаємо здобувача та наукового керівника з успішним захистом, бажаємо нових наукових звершень та подальшого професійного зростання!

You may also like...