Участь культурологів у соціальному благодійному проєкті

Студентка кафедри культурології Анастасія Федоренко з групи К-18 бере участь у благодійному проєкті «Ми поруч», що реалізується за підтримки Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» при фінансуванні благодійної організації «ТНЕ TWO WALTERS CHARITABLE TRUST» спільно з фахівцями кафедри соціальної роботи, реабілітації та повоєнної адаптації факультету психології і соціальної роботи ПНПУ імені В. Г. Короленка під керівництвом Наталії Златопольскої.

Проєкт реалізує ініціативу, що спрямована на покращення психоемоційного стану, психосоціальну підтримку дітей та дорослих засобами мистецтва, іпотерапії та зеленого туризму. Всі учасники проєкту, – як малечя, так і дорослі, – проходять у рамках арт-терапії вісім занять із ліпки з глини, що допомагає відволіктися від негативу та покращити власний психологічний стан.

Студентка кафедри культурології Анастасія Федоренко долучається до проведення творчих занять. Вона розповідає про глину, сама виготовляє вироби, а також навчає, інструктує, показує та допомогає й іншим у цій справі. Анастасія брала участь в одному із процесів випалювання робіт і зараз намагається опанувати гончарний круг.

У кінці проєкту відбудеться одноденний виїзд на зелену садибу «Золота сота», де відбудеться знайомство з аппі-терапією, а слухачі зможуть дізнатися багато фактів про бджіл, а також відвідати кінний табір «Вітер перемін». До одного із виїздів були залучені і студенти факультету технологій та дизайну.

You may also like...