Студенти факультету технологій та дизайну зустрілися з мистецтвознавцем Віталієм Ханком

2 травня студенти й викладачі факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка взяли участь у презентації «Ілюстрованого каталогу фонду мистецтвознавця Віталія Ханка у Полтаві». Упорядниками книги стали  Віталій і Остап Ханки; видання побачило світ за підтримки видавця Олександра Савчука. Захід проходив у Полтаві на базі Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади.

Віталій Миколайович Ханко – відомий не лише в Україні мистецтвознавець, бібліограф, музейник, педагог; член Спілки художників України (1987), Національної спілки майстрів народного мистецтва України (1992), міжнародної Асоціації артритиків (1997) є автором понад 2000 наукових праць про мистецтво.

Презентована нині книга стала підсумком багаторічної праці вченого-дослідника над укладанням власного іменного фонду, частина якого у 2019 році, з ініціативи автора, була передана до колекції Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. У надрукованому каталозі представлено головні етапи життєвого шляху Віталія Миколайовича, розкрито його наукові і творчі здобутки, а також історію родоводу відомого митця.

Висвітлені у книзі фонди автора вражають розмаїттям – портрети видатних особистостей, акварелі і замальовки місць і споруд, де жив і навчався майбутній мистецтвознавець, фото з родинного архіву й книги з дарчими написами виданих сучасників В. Ханка – діячів культури, письменників, художників, а також багато інших артефакти, що є свідченням цікавого й плідного життя майстра.

Присутні на заході здобувачі освіти спеціальностей «Культурологія», «Професійна освіта (дизайн)», «Професійна освіта (технологія виробів легкої промисловості» були зацікавлені зустріччю із непересічною особистістю: охоче знайомилися з інтелектуальним, творчим доробком ученого, принципами його роботи з мистецьким і фондовим матеріалом, особливостями дослідницького мислення й умінням вибудовувати творчі зв’язки, аналізувати й осмислювати культурні й мистецькі явища. Затишна атмосфера бібліотеки, її ошатна зала і комфортні локації налаштовували учасників зібрання на гармонійну атмосферу творчого і продуктивного спілкування.

You may also like...