Відвідування тимчасової виставки у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського студентами та науково-педагогічними працівниками факультету технологій та дизайну

Наприкінці вересня 2024 року студенти та науково-педагогічні працівники факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Микола Близнюк, Валентина Титаренко, Тетяна Борисова, Наталія Орлова відвідали тимчасову виставку, що проходила на території Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.

Екскурсію для студентської молоді та викладачів провели аспірантка кафедри теорії і методики технологічної освіти, науковий співробітник Краєзнавчого музею імені В. Кричевського Марина Кондратенко. На виставці були представлені унікальні експонати, що розкривали історію та культурні особливості регіону, особливу увагу було приділено традиціям народного мистецтва, ремеслам та декоративно-прикладному мистецтву.

Ознайомлення з автентичними зразками місцевих ремесел та народної творчості дозволяє майбутнім дизайнерам – бакалаврам та магістрам спеціальності 015.00 «Професійна освіта (Дизайн)» глибше зрозуміти історичні корені та традиції, що є важливими для формування національного стилю в сучасному дизайні.

Майбутні фахівці сфери легкої промисловості, що навчаються за освітньою програмою «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)», отримали безцінний досвід та натхнення для власних творчих проєктів, а майбутні вчителі технологій, які навчаються за освітньою програмою Середня освіта (Трудове навчання та технології), дізналися більше про культурну спадщину, що може бути інтегрована у навчальні програми для школярів.

Професор кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності Микола Близнюк зазначив, що такі заходи є невід’ємною частиною навчального процесу, зокрема в рамках опанування вибіркового освітнього компонента «Етнодизайн у професійній освіті», оскільки вони сприяють розширенню кругозору магістрантів, формуванню їхньої професійної компетентності та збагачують знаннями про традиційні та сучасні аспекти дизайну.

Для студентів факультету технологій та дизайну, які готуються стати фахівцями у сфері дизайну, легкої промисловості, а також майбутніми учителями технологій, ця виставка стала важливим елементом їх професійної підготовки в контексті вивчення низки освітніх компонентів мистецького спрямування. Відвідування тимчасової виставки у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського стало чудовою можливістю не лише ознайомитися з культурною спадщиною Полтавщини, але й у застосуванні отримані знання у своїй подальшій професійній діяльності.

You may also like...