НА КАФЕДРІ КУЛЬТУРОЛОГІЇ ПРОВЕЛИ ДЕНЬ НАУКИ ДЛЯ ПОЛТАВСЬКИХ ШКОЛЯРІВ

Викладачі та студенти кафедри культурології гостинно приймали на факультеті технологій та дизайну ліцею №21 «Надвосклянський» Полтавської міської ради. Зустріч відбувалася у рамках відзначення Днів науки та творчості у навчальному закладі. Перед цим учні відвідали майстер-класи у рамках нагородження переможців Всеукраїнського мистецького конкурсу «Писанкова веселка».

Під час зустрічі завідувач кафедри культурології Олександр Лук’яненко розказав молоді про культурологію як науку та прочитав діалогічну лекцію про футурологію минулого, показавши, яким чином уявлення про майбутнє у ХІХ-ХХ століттях стають предметом вивчення культурологів і можуть бути цікавими сучасникам. Учні разом із лектором характеризували плакати та картини, вгадуючи в них нинішні винаходи та стиль життя.

Після цього відбувалася презентацію викладачів кафедри та їхніх наукових здобутків. Доценти Рената Винничук, Віта Дмитренко та Алла Литвиненко розповідали про свої наукові пошуки, у цікавій формі запрошуючи приєднатися до спільної пошукової діяльності у рамках діяльності Малої академії наук. Олександр Лук’яненко принагідно нагадав про досвід співпраці кафедри з ліцеєм, який цього року представив на II етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України науково-дослідницьку роботу у відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, (секція кримськотатарська гуманітаристика). Роботою Діани Сараєвої на тему «Роль І. Гаспринського у розвитку національної освіти кримськотатарського народу» керувала випускниця кафедри культурології Олена Костенко.

З учнями поспілкувалася і здобувачка освіти Олександра П’ятак, як розповіла про науково-дослідну роботу студентів у наукових гуртках, участь у наукових конкурсах та публікаційну активність молоді. Ліцеїсти уже запланували наукові дослідження з кримськотатарської на наступний рік та зацікавилися майбутніми науко-просвітницькими проєктами кафедри культурології.

You may also like...