ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ПРАЦЮЮТЬ ІЗ ТАЛАНОВИТИМИ ЮНИМИ НАУКОВЦЯМИ ОБЛАСТІ

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністраціях від 7 квітня 2023 року №113 та наказу КЗ Полтавської обласної ради «Полтавка обласна Мала академія наук учнівської молоді» від 10 квітня 2023 року №28 викладачі кафедри культурології долучилися до проведення навчально-тренувальних зборів учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів Мало академії наук України, що тривають із 17 по 21 квітня 2023 року.

Науково-дослідницькі проєкти вже відправлені на перевірку членам журі ІІІ етапу конкурсу-захисту, проте науковці готують учасників до захисту, перевіряючи знання учасників із теоретичної та практичної  частини проєкту, дають рекомендації щодо опрацювання сучасної літератури з тематики, формування понятійно-категорійного апарату дослідження, надають пропозиції щодо змістовного та естетичного оформлення постера та презентації.

Завідувач кафедри культурології Олександр Лук’яненко та доценти Алла Литвиненко, рената Винничук та Віта Дмитренко працювали у роботі відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства у секціях літературної творчості, кримськотатарської гуманітаристики та мистецтвознавства. Науковці заслуховували доповіді та дискутували з Софією Самборською, яка представила роботу «Химерна повість «на іншому боці» у секції «Літературна творчість», із Софією Єрмаковою («Компаративний аналіз орнаменту кримськотатарського та опішнянського посуду» (секція «Кримськотатарська гуманітаристика») та з Софією Кіян («Графічні натюрморти в творчості лубенської художниці Любові Початко» (секція «Мистецтвознавство»).

Юні науковці отримали досвід наукової дискусії та запрошені до участі у симпозіумах на базі ПНПУ імені В. Г. Короленка, зокрема, взяти участь у традиційному всеукраїнському круглому столі здобувачів освіти «Актуальні проблеми культурології» 27 квітня 2023 року, та в новому форматі учнівської конференції в університеті, ініційованому студрадою та ректоратом.

You may also like...