Студенти і викладачі факультету технологій та дизайну відвідали лекцію “Правова допомога в Україні та порядок її надання”

13 жовтня 2023 року здобувачі освіти разом із кураторами груп Анною Шовковою, Петром Молчановим, Наталією Нагорною, Оксаною Кудрею та деканкою факультету технологій та дизайну Юлією Срібною відвідали лекцію “Правова допомога в Україні та порядок її надання”, прочитану завідувачем сектору “Полтавське бюро правової допомоги №1” Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрієм Ночовним.

Під час лекції надано інформацію щодо безоплатної правовоі допомоги населенню, яка надається в Бюро правової допомоги. Розглянули види правової допомоги, яку можна отримат.

Зосереджено увагу слухачів лекції на первинній правовій допомозі, що включає: надання правової інформації, консультації і роз’яснення з правових питань; допомогу у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру; допомогу в забезпеченні доступу до медіації.

Приділили увагу питанню вторинної правовоії допомоги, що передбачає: захист в кримінальному, адміністративному про- вадженні та від обвинувачення шляхом залучення адвоката; здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Особливо приділили увагу питанню права дітей на безоплатну правову допомогу. Учасники заходу усвідомили, що дитина може опинитися у контакті або у конфлікті з законом і потребувати захисту та/або пред- ставництва її інтересів у суді, перед іншими особами, державними органами, в т.ч. органами досудового розслідування. Юрій Ночовний повідомив, що національне законодавство України гарантує усім дітям право на безоплатну правову допомогу, зокрема, захист від обвинувачення (Конституція України, Закон України «Про безоплатну правову допомогу», Закон України «Про охорону дитинства», Кримінальний процесуальний кодекс України.

You may also like...