Проходження онлайн-курсу «Безпека в інтернеті під час війни: практичний курс» викладачами кафедри теорії і методики технологічної освіти

12 листопада 2023 року науково-педагогічними та педагогічними працівниками кафедри теорії і методики технологічної освіти пройдено практичний курс «Безпека в інтернеті під час війни» від Громадської організації «МІНЗМІН» на платформі Prometheus.

Основна мета курсу – надання освітянам умінь, необхідних для критичного сприйняття інформаційного простору, безпечного використання сучасних технологій та ефективного оперування цифровими інструментами, зокрема соцмережами.

Під час проходження курсу викладачі кафедри:

  • навчилися застосовувати критичний підхід у процесі споживання й продукування інформації, бути уважними до персональних даних (як особистих, так і даних інших користувачів), дотримуватися меж приватності в онлайновому середовищі;
  • сформували цифрові навички користувачів і користувачок мережі в контексті концепції навчання впродовж життя та опанували метод аналізу потенційних ризиків в інтернет-просторі.

Програма курсу складалася з таких модулів:

Модуль 1. Інформаційна грамотність і безпека в інтернеті

Модуль 2. Комунікація та безпечна взаємодія в цифровому суспільстві

Модуль 3. Приватність і цифрове середовище

Модуль 4. Потенційні ризики та інформаційна грамотність

Перелік компетентностей, що були вдосконалені/ набулися:

Загальні: знання й розуміння сучасних тенденцій розвитку освіти; критичне та системне мислення, здатність логічно обґрунтовувати позицію, оцінювати ризики, приймати рішення, розв’язувати проблеми.

Фахові: цифрова, інформаційно-комунікаційна, професійно-особистісного розвитку; конструювати та реалізувати сучасні програми навчання школярів із використанням різноманітних методів, форм і технологій; діагностувати освітній процес і складати індивідуальні освітні маршрути для становлення учня як особистості, громадянина, інноватора.

Обсяг курсу: 15 годин (0,5 кредитів ЄКТС).

You may also like...