ФТД – Квест «Твій шлях до успіху» для вступників

18 листопада 2023 року, до Дня відкритих дверей у ПНПУ імені В. Г. Короленка під гаслом «ПНПУ – твій простір можливостей», викладачі і студенти факультету технологій та дизайну підготували виставку робіт декоративно-ужиткового мистецтва та вишиванок, показ колекції «Поезія моди в стилі Ампір», а також захоплюючий ФТД – Квест «Твій шлях до успіху».

Гостей заходу поділили на чотири команди, які очолили капітани, представники студентської ради факультету – Алла Козленко, Артем Тимша, Артем Батьковський та Роман Гарець. Локації квесту знайомили учасників з освітніми програмами, за якими навчаються студенти факультету технологій та дизайну.

Спеціальність 015.36 «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» для майбутніх вступників на локації квесту «Моделювання сукні методом наколки на манекені» презентували доцентка кафедри професійної освіти, дизайну та БЖД Тетяна Борисова та студентка Вікторія Трофімова. Учнів 9-11 класів було ознайомлено з основними напрямами професійної підготовки майбутніх фахівців легкої промисловості, а також з технологією створення нових модних образів за допомогою методу художнього моделювання на манекені. Кожна з чотирьох команд випробувала свої таланти в ролі дизайнера-модельєра.

Освітня програма «Професійна освіта (Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа)» була презентована локацією «Зимові візерунки». В рамках заходу було проведено майстер-клас із технології декоративного розпису печива.

Гарант ОП «Професійна освіта (Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа)» доцентка Оксана Кудря ознайомила гостей заходу зі спеціальністю, розповіла про особливості навчання майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи та можливості їх подальшого працевлаштування в закладах професійної освіти та на підприємствах готельно-ресторанного сервісу.

Під час майстер-класу молодь ознайомилась із традиціями кулінарного мистецтва українців, отримала інформацію про технології святкової випічки та декорування кулінарних виробів. Кожен майбутній абітурієнт мав можливість проявити свої креативні та творчі здібності розписавши печиво на свій смак.

Спеціальність 015.00 Професійна освіта (Дизайн) презентували старший викладач кафедри професійної освіти, дизайну та БЖД Наталія Орлова та студентка Анастасія Медведєва, які продемонстрували гостям заходу творчі проєкти студентів, розповіли про можливості створення креативних виробів із паперу в техніці оригамі та киригамі. Учасники команд долучилися до майстер-класу з оригамі «Кленове листя».

Асистентка кафедри теорії і методики технологічної освіти Анна Шовкова та студентка Аліна Широка презентували абітурієнтам освітню програму «Середня освіта (Трудове навчання та технології)». На локації учасники квесту робили яскраві абревіатури факультету технологій та дизайну в техніці нитяної графіки.

Доцент кафедри професійної освіти, дизайну та БЖД Валерій Титаренко, гарант освітньої програми «Професійна освіта (Транспорт. Логістика)» ознайомив молодь зі змістом освітньо-професійної програми. Для відвідувачів заходу було проведено вікторину на тему «Логістика».

На локації у Коучінг-центрі доценка кафедри культурології Рената Винничук, студентки Анастасія Федоренко та Єлизавета Летюка познайомили учасників квесту з освітніми програмами кафедри культурології. Команди виконували картографічні завдання з історії культури та художніх традицій Полтавщини, розпізнаючи та локалізуючи культурні продукти основних мистецьких центрів області. Учасники заходу працювали з вишивкою та гобеленами з Решетилівки, гончарними виробами з Опішні, шукали паралелі декоративно-ужитковими творами у стилі Полтавського земського різьблення тощо.

Наприкінці заходу очільниця факультету Юлія Срібна подякувала всім гостям заходу, вручила сертифікати учасникам квесту та запросила на навчання за спеціальностями, за якими здійснює підготовку факультет технологій та дизайну.

You may also like...