Викладачі й студенти університету – учасники науково-практично конференції «Правові, економічні та соціокультурні засади регулювання суспільних відносин»

Науково-педагогічні працівники факультету історії та географії і факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка разом зі здобувачами освіти взяли участить у роботі V Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Правові, економічні та соціокультурні засади регулювання суспільних відносин: сучасні реалії та виклики часу», що проходить на базі Полтавського інституту економіки і права ЗВО «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна».

Під час пленарного засідання директорка Полтавського інституту економіки і права, докторка філософії, кандидатка політичних наук Надія Мякушко та модератор конференції, заступник директора з науково-педагогічної роботи, міжнародної та ґрантової діяльності, завідувач кафедри правознавства та фінансів Полтавського інституту економіки і права, кандидат педагогічних наук Руслан Басенко зауважили тривалий досвід плідної співпраці з науковцями педагогічного університету Полтави.

На пленарному засіданні виступив кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри всесвітньої історії та методики викладання історії Юрій Вільховий з доповіддю «Українське питання у системі сучасного геополітичного дисбалансу сил: реалії і сподівання» та доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри культурології Олександр Лук’яненко, який проаналізував проблему  міжрелігійних і міжконфесійних відносин у концепції «русского мира».

Конференція збіглася у часі із Всеукраїнським днем волонтера. Присутній на заходу стейголдер спеціальності 034 Культурологія, голова Полтавської обласної ГО «Об’єднані надією» Роман Шестопал презентував доповідь «Волонтерство у консолідації населення Полтавщини під час російсько-української війни». Він розповів про активності громадського об’єднання по допомозі Збройним силам України, ВПО та постраждалим від російської агресії громадянам, зокрема, через наслідки підриву Каховського водосховища. Р. Шестопал присвятив окрему частину доповіді соціокультурним проектам, що народилися через спільну роботу з ПНПУ імені В. Г. Короленка у рамках підписаного меморандуму про співпрацю.

В роботі інтерактивних панелей були представленні доповіді доцентів кафедри культурології Віталія Дмитренка («Осмислення радянського минулого в умовах російсько-української війни»), Віти Дмитренко («Аналіз вітчизняних соціокультурних проєктів на підтримку ЗСУ: зміст, цільова аудиторія та засоби реалізації»), Алли Литвиненко («Театральне мистецтво в умовах війни: український національний вибір») та Ренати Винничук («Аксіологічний потенціал інноваційних змін у соціокультурному житті України»). Здобувачі освіти також презентували свої дослідження з різних проблем культурології. Тетяна Литвиненко характеризувала власний практичний досвід у соціокультурній сфері («Міжкультурні проєкти центру «Вікно в Америку» Полтавської ОУНБ імені І. П. Котляревського»), Таісія Тарасовська аналізувала образи російсько-української війни в картинах кримськотатарських художників ХХІ століття, Мирослава Романенко описувала волонтерські проєкти по збереженню фондів музею Марії Приймаченко в Іванковому у часи російсько-української війни, Микола Лоза описував діяльність духовних навчальних закладів Української православної церкви у процесі консолідації українського суспільства в часи російської агресії проти України ХХІ століття, а Олександра П’ятак харакетризувала українська література як елемент консолідації українців у часи російсько-української війни.

You may also like...