На кафедрі теорії і методики технологічної освіти відбулося обговорення наукової діяльності викладачів протягом 2023 року

9 грудня 2023 року на кафедрі теорії і методики технологічної освіти відбулося обговорення наукової діяльності науково-педагогічних та педагогічних працівників упродовж 2023 року.

Завідувач кафедри, професор Андрій Цина повідомив, що у 2023 році викладачами кафедри опубліковано наукові праці, внесені до баз даних Scopus, Web of Science та Index Copernicus, опубліковано наукові праці, які внесені до фахових видань категорії В.

Очільниця факультету, доцентка Юлія Срібна наголосила на важливості відкриття Полтавського осередку громадської організації «Всеукраїнська асоціація наукових і практичних працівників технологічної освіти», діяльність якої спрямована на підсилення науково-методичної складової взаємопраці середньої та вищої школи.

Професорка Валентина Титаренко відзначила, що кафедрою проведено Всеукраїнська науково-практична конференцію «Розвиток технологічної освітньої галузі в руслі Нової української школи» (29 вересня 2024 р.) та видано збірник матеріалів конференції.

Доцентка Лариса Гриценко зауважила на важливих аспектах діяльності наукових керівників та аспірантів. На кафедрі впродовж 2023 року захищено ряд дисертацій, що підтверджує потужний науковий потенціал викладацького складу.

Доцентка Оксана Кудря відзначила, що на кафедрі діють наукові студентські групи за проблемами. Кожен з викладачів є керівником такої групи. Впродовж 2023 року студенти прийняли участь у понад 15 міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, мають одноосібні публікації та у  співавторстві із науковими керівниками.

Асистентка Наталія Нагорна наголосила на актуальності залучення до науково-практичної діяльності талановитої студентської молоді та її участі в університетських та Всеукраїнських студентських олімпіадах, конкурсах, виставках.

Доцентка Ольга Титаренко зауважила, що на кафедрі працюють два докторанти, які досліджують теми, присвячені проблемам професійно-педагогічної підготовки майбутніх учителів трудового навчання та технологій.

Олексій Дебре відзначив,  що викладачі кафедри постійно підвищують свою кваліфікацію шляхом проходження  вебінарів, семінарів, стажування.

У прикінцевому слові професор Андрій Цина наголосив, що у цілому кафедра зорганізувала наукову роботу у 2023 році на достатньо високому рівні.

You may also like...