Викладачі та студенти факультету стали учасниками театралізованої презентації 

14 лютого викладачі й студенти факультету технологій та дизайну стали учасниками дійства у Полтавському літературно-меморіальному музеї Володимира Короленка. У закладі культури відбулася презентація книги Людмили Ольховської “Роман з присмаком моралі”, що присвячена історії кохання Володимира Галактіоновича і Тетяни Богданович. Тетяна Богданович відома як журналістка, письменниця, історикиня та авторка історичних романів. Тетяна з трирічного віку виховувалася у родині тітки Олександри та її чоловіка Миколи Анненського, який через свою громадську діяльність, що не була вигідною російській імперській владі, отримав строк ув’язнення. Саме відвідуючи разом з тіткою дядька у в’язниці, семирічна Тетяна вперше зустрілася з Володимиром Короленком. Потім, вже в дорослому віці, її з письменником пов’язували дружні та теплі стосунки. Після смерті чоловіка Тетяна Богданович сама виховувала чотирьох дітей, а потім стосунки з Володимиром Короленком переросли з дружби у кохання. Візит видатного письменника до Тетяни та її родини залишився у спогадах дітей Богданович, які з особливим теплом згадували Володимира Галактіоновича. Згодом їх стосунки знову стали дружніми. Про стосунки між двома непересічними особистостями ми маємо змогу дізнатися з листів, що вони надсилали одне одному. 

Розповідь про історію кохання між Володимиром Короленком та Тетяною Богданович була з елементами театралізації. Ролі виконували актори аматори, в тому числі діти, що вперше виступали перед публікою. 

Здобувачі освіти кафедри культурології не лише отримали неестетична насолоду, але й вивчали досвід організації інтерактивних заходів для різновікової аудиторії з використанням театралізації.

You may also like...