Творча зустріч викладачів кафедри теорії і методики технологічної освіти в рамках святкування 110-річчя ПНПУ імені В.Г. Короленка проведення Тижня факудьтету з вчителями і здобувачами освіти  Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 імені Бориса Серги Полтавської міської ради Полтавської області

23 квітня 2024 року в рамках святкування 110-річчя ПНПУ імені В.Г. Короленка та Тижня факультету технологій та дизайну відбулася зустріч  вчителів і здобувачів освіти  Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 імені Бориса Серги Полтавської міської ради Полтавської  області» із науково-педагогічними працівниками кафедри теорії і методики технологічної освіти. 

В межах творчого заходу викладачами Ларисою Гриценко, Оксаною Кудрею та Наталією Нагорною для учнівської молоді був проведений інтерактивний тренінг з декорування великодніх сувенірів інноваційними техніками.

Зустріч була ініційована випускницею факультету технологій та дизайну, вчителем трудового навчання та технологій, яка є активною учасницею Полтавського осередку громадської організації «Всеукраїнська асоціація наукових і практичних працівників технологічної освіти» Оксаною Шефер та класним керівником, яка також є випускницею нашого університету філологічного факультету, Іриною Фісак.

На початку заходу учнів Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №20 імені Бориса Серги привітала доцентка кафедри теорії і методики технологічної освіти доцентка Лариса Гриценко, яка поінформувала учнівську молодь про особливості навчання здобувачів освіти на факультеті технологій та дизайну за різними спеціальностями та про відкриття нових освітніх програм з напряму Технології,  STEAM, Робототехніка.

Лариса Олександрівна привернула увагу учнів та вчителів до творчих робіт студентів – майбутніх учителів технологій, які представлені на виставці у фойє корпусу №3, розповіла про наукову діяльність та творчі проєкти студентів, пов’язані із автентичними традиціями українського народу в сфері декоративного мистецтва.

Доцентка Оксана Кудря ознайомлення школярів із інноваційними технологіями декорування великодніх сувенірів. Під час презентації учні мали можливість познайомитись із писанкарством як видом декоративно-прикладного мистецтва, отримали інформацію про новітні техніки вишивання писанок, а також про техніки ажурного перфорування, травлення, відбілювання, різьблення, декорування бісером та іншими матеріалами, специфіку використання технік «квілінг» й «декупаж».

Кандидатка педагогічних наук Наталія Нагорна надала школярам інформацію про виготовлення декупажної писанки, разом здійснили аналіз основних етапів технологічного процесу її створення. Обговорили можливості використання виготовлених виробів для створення колективної великодньої композиції для шкільної виставки.

Вчитель трудового навчання та технологій Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 імені Бориса Серги Оксана Шефер наголосила на важливості гармонійного поєднання кольорів у писанках. Учні продемонстрували свої творчі здібності при декоруванні великодніх виробів декупажною технікою.

You may also like...