Виробнича педагогічна практика в позашкільних навчальних закладах

13 квітня 2024 року почалася чотиритижнева виробнича педагогічна практика в позашкільних навчальних закладах здобувачів, ІІІ курсу, першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання факультету технологій та дизайну спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) освітньої програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» на базі Полтавського міського центру позашкільної освіти Полтавської міської ради. Перед початком практики була проведена настановча конференція, на якій були присутні деканка факультету технологій та дизайну Юлія Срібна, завідувач виробничої та навчальної практик Наталія Пантюхова, гарант освітньої програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» Лариса Гриценко, факультетський керівник Ольга Титаренко, методист Ольга Козирод.

Питання про завдання та зміст виробничої педагогічної практики в позашкільних навчальних закладах висвітлила доцентка Юлія Срібна. Інструктаж з оформлення документації з практики провела Наталія Пантюхова, а з питань техніки безпеки – доцентка Ольга Титаренко.

Далі студенти прибули на базу практики, де були представлені адміністрації та керівникам гуртків. Директорка Лариса Семеняка, зовнішній стейкхолдер освітньо-професійної програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології)», ознайомила практикантів з історією та структурою закладу, напрямками роботи й найближчими планами, після чого провела вступний інструктаж з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Методист ПНЦПО Наталія Панасенко ознайомила студентів-практикантів з гуртковою роботою центру, провела екскурсію в зразковому музеї етнографії, ознайомила з роботою волонтерського осередку закладу та надала допомогу в складанні індивідуальної програми проходження практики з кожним здобувачем вищої освіти.

You may also like...