Студенти-культурологи удосконалюють навички на навчальній культурологічній практиці

Згідно з графіком навчального здобувачі освіти групи К-25 упродовж травня–червня 2024 р. проходили навчальну культурологічну практику в музеях Полтавщини та бібліотеці імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Практика зорієнтована на формування навичок критичної інтерпретації культурних джерел, розвиток здатності виявляти, пояснювати та узагальнювати різні види й типи культурних продуктів, закріплення уміння створювати аналітичні тексти в предметній області. Здобувачі освіти активно вивчали основні види культурологічної діяльності в культурних інституціях і установах.

Під час відвідання «Опішнянської артілі» у с. Малі Будища Полтавського р-ну студенти у якості спостерігачів відвідали екскурсію, долучилися до майстер-класу з виготовлення опішнянської кераміки, виявили коло послуг, що надає креативна індустрія.

Це підприємство працює за напрямами: навчання (знайомство бажаючих з техніками виготовлення різноманітних керамічних виробів), виробництво (створення з місцевої глини широкого асортименту продуктів), промоція (реклама, продукції, розробка екскурсійного маршруту з елементами зеленого туризму, популяризація місцевої автентики в інформаційному просторі), продаж.

Проходячи практику у бібліотеці імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, студенти культурологи ознайомилися з унікальним фондом установи, її послугами та соціокультурною діяльністю.

Зокрема, дослідили  соціокультурні проєкти, проведені базою практики упродовж останніх 2–3 років та креативні продукти закладу.

Навчальна культурологічна практика студентів факультету технологій та дизайну відіграє ключову роль в їх підготовці як майбутніх культурологів, фахівців у царині культури. Адже, у формуванні компетентностей сучасного культуролога найважливішими є навички, пов’язані із засвоєнням різноманітних культурних практик, а також знання та уміння виявляти, пояснювати та узагальнювати різні види та типи культурних продуктів.

You may also like...