УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ТА АСПІРАНТІВ КАФЕДРИ ВІТ ТА БЖД У ЗИМОВІЙ СЕСІЇ МІЖНАРОДНОЇ КАРПАТСЬКОЇ ШКОЛИ 2023

Науково-педагогічні працівники кафедри виробничо-інформаційних технологій та безпеки життєдіяльності, аспіранти і магістри Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка стали активними учасниками Міжнародної Карпатської школи, зимова сесія якої відновила освітні заходи на 2023 рік у віртуальному просторі.

Захід відбувся за підтримки Секретаріату Карпатської конвенції, Відень, Австрія, міжнародного проекту PreMiWaFi, Шведського Інституту та колег з Каунаського університету технологій, Литва. У складний для країни час Школа зібрала 138 учасників з України, Литви, Швеції, Естонії, Італії та Австрії. Учасники опанували насичену програму, яка надала можливість представити власні наукові досягнення та ознайомитись із міжнародним досвідом в широкому спектрі освітньої діяльності. Робота проходила в рамках  п’яти секцій, де розглядались питання розвитку Карпатського регіону на прикладах співробітництва колег з країн Альпійського та Балтійського регіонів.

Професор кафедри ВІТ ТА БЖД Микола Близнюк взяв участь в роботі оргкомітету заходу і виступив перед слухачами з доповіддю «Методичні особливості навчального курсу «Стратегія сталого розвитку», розкривши досвід впровадження і методичні знахідки викладання даної дисципліни на базі різних факультетів ПНПУ імені В. Г. Короленка. У ході конференціції були оприлюднені матеріали досліджень аспірантів кафедри виробничо-інформаційних технологій та без пекти життєдіяльності  Надії Вакуленко і Олексія Дебре.

Особлива увага учасників була спрямована на розвиток туристичної галузі та збереження історико-культурного потенціалу в умовах війни, роль Карпатської конвенції у транскордонному співробітництві, попередження та пом’якшення впливу пожеж на об’єктах критичної інфраструктури зокрема, полігонах твердих побутових відходів. Професором Миколою Близнюком проведено профорієнтаційну роботу серед учасників Школи, зокрема презентовано інформаційний відеопроєкт «Незламні» ПНПУ імені В.Г. Короленка до Дня єднання. Матеріали секційних засідань будуть опубліковані у Збірці наукових праць, відібрані тези учасників будуть рекомендовані до публікації у фахових виданнях.

На порядку денному – питання розбудови мережі партнерських установ в рамах Європейського зеленого курсу та Карпатської конвенції, втрати якості довкілля та відновлення понівечених війною ландшафтів, управління побутовими відходами на засадах циркулярної економіки, ролі національних природних парків та захисту біорізноманіття, а також проблемні питання оцінки впливу на довкілля і освіти для сталого розвитку.

You may also like...