СТУДЕНТИ-КУЛЬТУРОЛОГИ ПРАЦЮЮТЬ ЗІ ШКОЛЯРАМИ МІСТА

Здобувачі освіти спеціальності 034 Культурологія – часті гості у загальноосвітніх школах Полтави. Вони допомагають організовувати дозвілля учнів та долучаються до позакласної роботи учителів.

Одним із прикладів такої роботи є ініційовані стейкголдером ОПП Культурологія, Полтавською обласною бібліотекою для дітей імені Панаса Мирного, виїзні читальні зали. Серед останніх соціокультурних заходів – заняття з креативного читання магістрантки Любові Андрух з учнями ліцею №6 «Лідер». Виїзна читальна зала познайомила дітей з книгою «Швидкожер – монстр, який завжди запізнювався» Сьюзан Креллер та Сабіни Бюхнер. Швидкожер – звичайнісінький монстр, який робить все, що належить монстрам: іноді не вітається у відповідь, лякає бабусь у трамваях, час від часу він чистить кiлька зубів, а його відрижка після кока-коли така ж оглушлива, як весняний грім. Але є у Швидкожера одна вада, що доводить його друзів-монстрів до розпачу: він був найбільш непунктуальним монстром, який будь-коли існував на цій планеті.

Разом із Любов’ю Андрух учні проводять голосні читання з подальшим виконанням  тематичних завдань за прочитаною книгою в ігровій формі. Схожі соціокультурні заходи проводяться і для дітей із внутрішньо переміщених родин. Це сприяє адаптації переміщених осіб, демонструючи, що Полтавська громада готова прийняти їх як нових членів громади, а не просто тимчасових мешканців.

You may also like...