МАЙБУТНІ КУЛЬТУРОЛОГИ ПРАЦЮЮТЬ ІЗ МОЛОДДЮ МІСТА ПІД ЧАС КУЛЬТУРОЛОГО-МУЗЕЄЗНАВЧОЇ ПРАКТИКИ

Студенти кафедри культурології зараз перебувають на культуролого-музеєзнавчій практиці. Там вони активно долучаються до заходів, організованих стейкголдером спеціальності, Полтавським літературно-меморіальним музеєм Панаса Мирного. Зокрема, 17 травня за ініціативи директорки закладу культури Світлани Завалій молодь допомагала в проведенні заходів для студентів та школярів Полтави.

Практиканти брали участь у майстер-класі Тамари Яценко «Файне хусткування: традиціі пов’язування української хустки» для здобувачів освіти аграрно-економічного відділення Полтавського державного аграрного  коледжу управлiння і права. Під час заходу учасники дізналися про української хустку як сакральний магічний предмет і оберіг, про звичаї пов’язування святкової хустки, відомі на Полтавщині та інших регіонах України. Зав’язувала хустку і студентка ПНПУ імені В. Г. Короленка Анастасія Правдіна – так, як колись її навчила цьому бабуся.

Для учнів першого класу ліцею №17 «Інтелект» Полтавської міської ради студенти разом зі співробітниками культурної установи проводили музейну квест-гру. Наприкінці дня на гостей літературно-меморіального музею чекало чаювання-спілкування про родинні традиціі сім’ї Рудченків «НезвиЧАЙні історії  на садибі Панаса Мирного. Цей захід відкрив таємниці витоків родини, подав уявлення про родину та родинне оточення Рудченків, домашнє виховання та стосунки в сім’ї і все, що формувало майбутнього класика, корифея української літератури – Панаса Мирного.

You may also like...