Майбутні культурологи – учасники виставки керамічних робіт

Студенти-культурологи у межах вивчення художніх традицій Полтавщини відвідали виставку керамічних гуртків і студій Полтави «Живи, Україно, живи для краси!» у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка. Здобувачка освіти кафедри культурології Анастасія Федоренко представила і свої роботи, виконані під керівництвом майстрині з кераміки Тетяни Панасенко у рамках арт-проєкту «Ми поруч» за підтримки ГО «Громадське здоров’я» та за фінансування «THE WALTERS CHARITABLE TRUST» та з фахівцями кафедри соціальної роботи, реабілітації та повоєнної адаптації ПНУПУ ім. В. Г. Короленка.

Починаючи з 2004 року, один раз на два роки юні керамісти представляють свої роботи у залі дитячої творчості імені Саші Путрі. У цьогорічній експозиції було представлено панно «Живи, Україно, живи для краси!» гуртківців Обласного центру науково-технічної творчості під керівництвом Ірини Ардашевої. Здобувачі кафедри культурології аналізували та інтерпретували синтез мистецтв та стилів у творчості сучасних молодих полтавських керамістів через опис тарілі з трипільським орнаментом та скульптурних зображень божеств давньоєгипетського пантеону, виконаних гуртківцями під керівництвом Ірини Матвієнко.

Здобувачі освіти проводили мистецький аналіз пластичних зооморфних робіт вихованців Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової з гуртка «Території – Ї»,  описували малу пластику, виконану в техніці нецке, яку представив креативний простір «Structures» студії «KERAMOS» під керівництвом Наталії Асташевої-Бабенко, знайомилися з проєктом «Сфера декору – декор сфери», що представив гурток «Гончарний двір» (керівник – Оксана Богомолова) та роботами керамічного гуртка під керівництвом Єлизавети Шевченко. У цій виставці представлені роботи Тетяни Панасенко, учасників арт-проєкту «Ми поруч», зокрема, й студентів факультету технологій та дизайну.

Експозиція виставки наочно продемонструвала різнопланові можливості творчої роботи з дітьми в традиційному матеріалі – глині. Усіх митців, чиї роботи представлені на виставці, об’єднала любов до творчості та кераміки.

You may also like...